Kooperativa uvádza prvé komplexné autopoistenie na jednu zmluvu

Slovensko Správy

11.2.2022 (Webnoviny.sk) – Líder v oblasti povinného zmluvného poistenia (PZP) vozidiel na Slovensku predstavuje nový produkt, ktorý umožňuje vyskladať si komplexné autopoistenie v  jednom  balíku a zvýhodniť si tak celkovú cenu.

Novinka AutoMat v sebe zahŕňa v jednej zmluve havarijné poistenie a PZP, množstvo pripoistení pre všetky životné situácie spojené s osobných vozidlom a aj praktický bonus v podobe bezplatnej služby osobnej predpovede počasia Kooperativa Meteo.

„Jednou z hlavných úloh poisťovní je nielen monitorovať novo-prichádzajúce riziká a reagovať na ne svojimi produktami, ale tiež sledovať vyvíjajúce sa potreby klientov a uľahčovať im život. Ľudia dnes potrebujú pri uzatváraní poistenia čo najviac voľnosti vo výbere a čo najmenej administratívy. Aj preto sme sa rozhodli uviesť nový produkt AutoMat, pri ktorom zúročujeme dlhoročné skúsenosti v segmente autopoistenia a ktorý je svojou komplexnosťou, flexibilitou, praktickosťou uzatvorenia aj celkovou výhodnosťou na slovenskom trhu unikátny,“ uvádza Silvia Nosková Illášová, hovorkyňa poisťovne KOOPERATIVA.

Základom autopoistenia je kombinácia havarijného poistenia a PZP

Minimálna kombinácia, ktorá je podmienkou pre čerpanie výhod produktu AutoMat, je uzatvorenie havarijného poistenia a súčasne PZP. Havarijné poistenie v tomto prípade automaticky poskytuje poistnú ochranu na celom geografickom území Európy  pre prípad havárie, krádeže, vandalizmu či poškodenia auta živelnou udalosťou alebo zverou. Poisťovňa v rámci neho uhradí náklady na opravu auta pri totálnej škode až do plnej výšky jeho aktuálnej hodnoty. Čo sa týka PZP, klient Kooperativy získava nárok na krytie zodpovednosti za škodu, ktorú spôsobil na cestách druhým vodičom, v dvoch variantoch limitu. Varianty PZP Partner a Europartner ponúkajú popri identickej poistnej ochrane pre prípad škôd na zdraví a živote spoluúčastníkov nehody krytie škody na majetku vo výške 1,05 mil. eur, prípadne až 2,05 mil. eur.

Štyri verzie AutoMat-u a v nich voliteľné pripoistenia

S cieľom vytvoriť čo najviac prispôsobiteľný produkt osobným preferenciám a potrebám vodičov, zostavila KOOPERATIVA novinku AutoMat až v štyroch základných balíkoch. Tie sa líšia primárne rozsahom pripoistení. Prvé tri balíky (Gold, Silver, Basic) sa viažu na vek vozidla a posledná kategória (Vario) ponúka najväčšiu flexibilitu pri vyskladaní si svojho zoznamu pripoistení úplne na mieru.

Klienti si môžu v rámci AutoMat-u pripoistiť aj nasledujúce riziká:

predĺžená záruka na nové auto do 5 rokov od prvej registrácie pre prípad náhlej poruchy vybraných súčiastok až do 2000 eur ročne,
poistenie proti finančnej strate GAP pre prípad totálnej škody alebo odcudzenia vozidla (súčasťou balíka Gold) alebo voliteľné pripoistenie v balíku Vario,
strata alebo zničenie batožiny,
poškodenie čelného skla, a to bez spoluúčasti,
možnosť pripoistiť vodiča a spolucestujúcich,

Pomoc na cestách cez asistenčné služby

Nemenej dôležitou pridanou hodnotou balíkov AutoMat-u sú aj telefonické nonstop asistenčné služby GLOBAL ASSISTANCE, ktoré je možné využiť pre celú škálu nepríjemností na cestách – od nehôd, krádeže auta, defektu pneumatiky až po otvorenie vymknutého auta a riešenie situácií s vyčerpaním pohonných hmôt či vybitím batérií elektromobilov. Služby sa vzťahujú na asistenčné udalosti, ktoré vznikli na území Európy vrátane celého územia Turecka.

Kooperativa Meteo ako užitočný bonus v cene pre všetkých

Cenový benefit produktu AutoMat nespočíva len v jeho balíčkovom zvýhodňovaní zvolených komponentov, ale aj v bonusovej službe, ktorá je v ňom zahrnutá bezplatne. Ide o výstražnú SMS službu Kooperativa Meteo, ktorá včas upozorňuje na blížiace sa, potenciálne rizikové zmeny počasia v konkrétnej lokalite klienta. Zíde sa v množstve situácií, napr. aj vtedy, keď môže silná veterná smršť, krupobitie, intenzívne sneženie či prívalové dažde ohroziť vonku zaparkované vozidlo.

Všetky informácie o novom autopoistení AutoMat a prehľad jeho jednotlivých balíkov je k dispozícii na www.kooperativa.sk.

Informačný servis

Viac k témam: AutoMat, autopoistenie, Poistenie, PR, PZP
Zdroj: Webnoviny.sk – Kooperativa uvádza prvé komplexné autopoistenie na jednu zmluvu © SITA Všetky práva vyhradené.