Konšpirácie o presunoch vojsk sú na Slovensku „kultúrnou tradíciou“, potvrdzuje to ďalší hoax

Slovensko Správy

19.3.2021 (Webnoviny.sk) – Prostredníctvom sociálnych sietí sa v súvislosti s presunom zahraničných vojsk cez územie Slovenska šíri ďalší hoax. Polícia na to upozorňuje v profile Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti.

Ako píše, užívateľ Karol Skoták pridal 7. marca príspevok, v ktorom odfotil presun vojenskej techniky. V popise uviedol, že „slovenské územie aj pandemická situácia bola zneužitá a krajiny plánujú vojenskú inváziu na Ukrajinu“.

„Skoro každé dva týždne sú na pravidelnej báze hlásené presuny konvojov našich a koaličných vojsk NATO… Všetci zbroja… Ukrajinu čaká ťažké obdobie… Je pravdepodobné, že Silvester bude skôr,“ napísal užívateľ v statuse, ktorý mal viac ako 600 zdieľaní.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Polícia upozorňuje, že ide o štandardné presuny cudzích vojsk a vojenskej techniky, ktoré sú príznačné pre všetky krajiny v stredoeurópskom regióne. Ministerstvo obrany SR (MO SR) o všetkých presunoch dopredu informuje na svojej webstránke. Konšpirovanie o presunoch vojsk cudzích armád podľa polície patrí medzi „kultúrne tradície“ na Slovensku.

„Ak niekto za tým vidí tajné sprisahanie, ktoré sa mu podarilo odhaliť a má vďaka tomu zo seba dobrý pocit, budiš… Škoda je, keď sa k nemu pridávajú bez rozmyslu stovky ďalších ľudí, ktorí jeho status zdieľajú ďalej,“ reagovala na hoax polícia.

Viac k témam: hoax, presun vojenskej techniky
Zdroj: Webnoviny.sk – Konšpirácie o presunoch vojsk sú na Slovensku „kultúrnou tradíciou“, potvrdzuje to ďalší hoax © SITA Všetky práva vyhradené.