Komisia zaoberajúca sa Lučanského smrťou videla kamerové záznam z oboch incidentov

Slovensko Správy

11.1.2021 (Webnoviny.sk) – Komisia, ktorá sa zaoberá úmrtím bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského vo väzbe, si v pondelok prezrela kamerové záznamy z prešovského väzenského ústavu.

Opätovne bude zvolaný aj parlamentný výbor

Ako pre médiá uviedol po zasadnutí komisie predseda parlamentného branno-bezpečnostného výboru Juraj Krúpa (OĽaNO), nič neštandardné na záznamoch podľa neho nebolo.

Ako dodal, komisia by tento zároveň týždeň mala navštíviť prešovskú väznicu ako aj Nemocnicu pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Posledná rozlúčka s bývalým policajným prezidentom Milanom Lučanským (fotografie)

Podľa Krúpu bude k téme smrti Lučanského opätovne zvolaný aj výbor, a to, pravdepodobne, budúci týždeň. Opozície chce na jeho zasadnutie pozvať aj vyšetrovateľa alebo dozorujúceho prokurátora prípadu.

Saková hovorí o viacerých nezrovnalostiach

Opozičná poslankyňa a členka strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Denisa Saková (nezaradená) v tejto súvislosti povedala, že členovia komisie videli záznamy z oboch incidentov, teda zo začiatku aj z konca decembra minulého roka.

„Vzhľadom na kamerové záznamy a vzhľadom na papierové podklady, ktoré sme obdržali, tak je tam viacero nezrovnalostí, ktoré by sme si radi vysvetlili, či už v Trenčíne, alebo v prešovskej väznici,“ uviedla Saková.

Viac však Saková vzhľadom na povinnú mlčanlivosť členov komisie nešpecifikovala. Doplnila, že jednotliví príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže v Prešove a v Trenčíne by mali byť zbavení mlčanlivosti, aby mohli zodpovedať na otázky komisie. „Chceme mať celý ten obraz kompletný,“ dodala.

Komisiu, pozostávajúcu zo 17 členov, zriadila za účelom vyvrátenia pochybností o smrti bývalého šéfa polície ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Zastúpenie v nej majú okrem koaličných a opozičných poslancov napríklad aj zástupcovia médií, verejnej ochrankyne práv alebo prezidentky.

Viac k témam: Samovražda Milana Lučanského
Zdroj: Webnoviny.sk – Komisia zaoberajúca sa Lučanského smrťou videla kamerové záznam z oboch incidentov © SITA Všetky práva vyhradené.