Kollár podpísal s Dzurindom memorandum o politickej budúcnosti, spolupráca má má za cieľ zlepšiť pomery na Slovensku

Slovensko Správy

23.1.2023 (Webnoviny.sk) – Predseda strany Spolu – občianska demokracia (Spolu-OD) Miroslav Kollár podpísal s Mikulášom Dzurindom memorandum o spoločnej politickej budúcnosti.

Spoločná politická platforma

Ako ďalej informovala strana na sociálnej sieti, z memoranda vyplýva dohoda na spoločnom postupe nielen pre najbližšie parlamentné voľby.

„Podpisom memoranda sme aj formálne potvrdili záujem a spoluprácu na založení spoločnej politickej platformy, ktorá bude spájať programovo blízke politické strany a hnutia najmä na báze členov Európskej ľudovej strany a bude otvorená pre odborníkov a autority z rôznych oblastí verejného života,“ uviedol Kollár.

Euroatlantická orientácia Slovenska

Dzurinda uviedol, že majú záujem o širokú spoluprácu, ktorá má za cieľ zlepšiť pomery na Slovensku a udržať jeho euroatlantickú orientáciu. „Tento cieľ sa dá dosiahnuť len spájaním a spoluprácou existujúcich demokratických politických zoskupení,“ tvrdí Dzurinda.

Spolu-OD vyhlásila, že v najbližších dňoch urobí formálne kroky nevyhnutné na potvrdenie tejto spolupráce. „Dohodli sme sa na úprave stanov strany Spolu-OD aj na tom, že personálne nominácie na jednotlivé pozície budú predložené snemu zjednotenej politickej strany po vzájomnej dohode a spoločnej akceptácii navrhovaných kandidátov,“ informovala Spolu-OD.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Predseda strany Spolu – občianska demokracia
Zdroj: Webnoviny.sk – Kollár podpísal s Dzurindom memorandum o politickej budúcnosti, spolupráca má má za cieľ zlepšiť pomery na Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.