Kollár má v prípade migov iný názor ako Fico, ale Naď by nemal počúvať iba rady svojho srdiečka

Slovensko Správy

12.3.2023 (SITA.sk) – Predseda parlamentu a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár si nemyslí, že vojenská pomoc Ukrajine je vmiešavanie sa do vojnového konfliktu.

Kollárov nesúhlas s Ficom

Ukrajina sa podľa Kollára neubráni len humanitárnou pomocou, ktorú im pošleme, tak ako to radí napríklad predseda Smeru-SD Robert Fico. Povedal to v diskusnej relácii RTVS o 5 minút 12.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Šéf parlamentu si myslí, že minister obrany Jaroslav Naď by v otázke našich stíhačiek MiG-29 nemal rozhodovať autonómne a tak, „ako mu radí srdiečko“. Kollár je toho názoru, že šéf rezortu obrany by mal prihliadať na našu legislatívu.

Sulík o postoji poslancov SaS

Prostriedky, ktoré by sme dostali za dodávku MiG-29 Ukrajine by podľa Kollára mohli byť použité na sociálne účely. Pripustil, že aj keď by museli byť použité na obranu, vie si predstaviť, že o takúto sumu sa znížil rozpočet pre obranu a prostriedky by sa použili inde.

Podľa predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka by to mali byť ústavní právnici, kto rozhodne o tom, v čej kompetencii je dodanie stíhačiek Ukrajine. V prípade, ak to bude potrebné, poslanci SaS sú podľa neho pripravení zahlasovať za ich darovanie.

Viac k témam: Minister obrany SR, Predseda hnutia Sme rodina, Predseda Národnej rady SR (NR SR), Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS), Predseda strany Smer-SD, rusko-ukrajinský konflikt, Stíhačky MiG-29
Zdroj: SITA.sk – Kollár má v prípade migov iný názor ako Fico, ale Naď by nemal počúvať iba rady svojho srdiečka © SITA Všetky práva vyhradené.