Kičurov služobný Mercedes dostane ministerstvo vnútra, pre štátne hmotné rezervy bol prebytočný

Slovensko Správy

18.8.2020 (Webnoviny.sk) – Mercedes, ktorý slúžil ako služobné vozidlo bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetána Kičuru sa stane súčasťou vozového parku ministerstva vnútra.

Ako ďalej v tlačovej správe informovala hovorkyňa rezortu vnútra Barbara Túrosová, na SŠHR pred časom vyhlásili Mercedes Benz E400 4Matic za prebytočný a podľa zákona o správe majetku štátu ho najprv ponúkli na využitie iným štátnym inštitúciám. Do ponukového konania sa prihlásilo niekoľko štátnych správcov, vozidlo nakoniec získal rezort vnútra.

Zbavia sa dedičstva bývalého predsedu

SŠHR SR podľa svojho predsedu Jána Rudolfa nepotrebuje drahé auto s takou výbavou, jeho využitie bude určite účelnejšie na ministerstve vnútra.

To je hlavný dôvod, pre ktorý som sa rozhodol poskytnúť ho práve tomuto rezortu. Zbavíme sa časti dedičstva bývalého predsedu Správy štátnych hmotných rezerv, ktorý nadlho vážne poškodil reputáciu úradu,” uviedol Rudolf. Mercedes, ktorého obstarávacia cena bola 67 133 eur, kúpil štát v roku 2013. V súčasnosti je jeho zostatková hodnota menej ako 20-tisíc eur.

Kvalitné vozidlo v dobrom stave

Podľa ministerstva vnútra ide v prípade Mercedesu o kvalitné vozidlo, má najazdených približne 130-tisíc kilometrov a je v dobrom technickom stave. Súčasťou jeho výbavy je zabudovaná výstražná svetelná a zvuková signalizácia, z tohto dôvodu je preto vhodné do výkonu služby ochrany ústavných činiteľov a diplomatických misií.

Polícia v rámci vyšetrovania prípadu s krycím názvom „Rezervy“ vzniesla v utorok 21. apríla obvinenia voči bývalému šéfovi SŠHR SR za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Obvinený Kajetán K.je stíhaný väzobne.

Zdroj: Webnoviny.sk – Kičurov služobný Mercedes dostane ministerstvo vnútra, pre štátne hmotné rezervy bol prebytočný © SITA Všetky práva vyhradené.