Kičura ide na slobodu, bývalého šéfa hmotných rezerv prepustili z väzby

Slovensko Správy

11.2.2021 (Webnoviny.sk) – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) s pracoviskom v Banskej Bystrici vyhovel žiadosti obvineného Kajetána Kičuru o prepustenie z väzby na slobodu. Ako informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Sťažnosť má odkladný účinok.

Polícia v rámci vyšetrovania prípadu s krycím názvom „Rezervy“ vzniesla 21. apríla 2020 obvinenia voči bývalému šéfovi Správy štátnych hmotných rezerv SR za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Vzhľadom na to, že Kajetán Kičura je sudcom s prerušeným výkonom funkcie, rozhodoval o súhlase s jeho väzbou Ústavný súd SR v Košiciach. Ten dal 22. apríla súhlas na jeho vzatie do väzby a následne ŠTS v Banskej Bystrici väzbu pre hrozbu ovplyvňovania svedkov potvrdil.

Sťažnosť obžalovaného voči rozhodnutiu ŠTS zamietol Najvyšší súd SR. Kajetán Kičura žiadal o prepustenie z väzby v júni a v novembri 2020, súdy mu však nevyhoveli. Naposledy mu ŠTS predĺžil lehotu trvania väzby do 21. júna 2021.

Viac k témam: akcia Rezervy, súd, väzenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Kičura ide na slobodu, bývalého šéfa hmotných rezerv prepustili z väzby © SITA Všetky práva vyhradené.