Kamionista vošiel do dráhy cúvajúcemu vlaku, pri tragickej zrážke zahynul mladý posunovač (foto)

Slovensko Správy

16.7.2021 (Webnoviny.sk) – Tragicky sa skončila zrážka nákladného vlaku a nákladného auta v Senici. Na nechránenom železničnom priecestí pri vjazde do priemyselnej zóny v piatok 16. júla ráno krátko po 8:00 kamionista vošiel do dráhy cúvajúcemu nákladnému vlaku. Rušňovodič podľa trnavskej policajnej hovorkyne Zlatice Antalovej už nemal šancu nehode zabrániť.

„Nanešťastie, na stojke posledného vagóna sa nachádzal 35-ročný posunovač. Pri zrážke utrpel zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Vodič kamiónu a rušňovodič vyviazli bez zranení,“ informovala Antalová. Policajti podrobili vodiča aj rušňovodiča dychovým skúškam na alkohol, obe skončili s negatívnym výsledkom. Okolnosti a presnú príčinu nehody polícia vyšetruje.

Polícia aj v súvislosti s touto nehodou vyzýva vodičov, aby nevstupovali na železničné priecestie bez toho, aby sa presvedčili, že nehrozí nebezpečenstvo zrážky. Takéto riziko je aj na malých, nechránených priecestiach, kde mávajú vodiči pocit, že v tom čase tadiaľ vlak určite nemôže ísť.

Viac k témam: dopravná nehoda, tragická dopravná nehoda, zrážka vlaku s nákladiakom
Zdroj: Webnoviny.sk – Kamionista vošiel do dráhy cúvajúcemu vlaku, pri tragickej zrážke zahynul mladý posunovač (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.