K Memorandu Pro Export sa postupne pridávajú významné podnikateľské združenia

Slovensko Správy

7.2.2022 (Webnoviny.sk) – Na nedávno spustený zber podpisov pod dokument, ktorého cieľom je iniciovať verejnú diskusiu o exporte a zabezpečiť efektívnu podporu slovenských podnikateľov, už reagovali rôzne podnikateľské združenia, informovala Rada slovenských exportérov. Podľa najnovších informácií sa k podpore memoranda pridala aj Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora.

Veľmi nás teší rastúca podpora pre oblasť exportu. K dnešnému dňu môžem potvrdiť, že sa okrem  podnikateľov a osobností pridali aj niektoré podnikateľské združenia a asociácie ako napríklad Slovenská batériová aliancia, Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora, Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu či Zväz vinohradníkov a vinárov Slovenska. To kumulatívne predstavuje silu stoviek firiem s tržbami v miliardách eur.“ – uviedol Lukáš Parízek, predseda Rady slovenských exportérov, a zároveň dodal, že zber podpisov ešte pokračuje.

Memorandum je prístupné na podpis nielen súkromnému sektoru a podnikateľským združeniam, ale aj odborníkom z praxe či vzdelávacím a akademickým inštitúciám. Môžu sa pridať tak jednotlivci ako aj celé organizácie.

Rada slovenských exportérov (RSE) je profesionálna platforma firiem a odborníkov, ktorá vznikla v roku 2020 s ambíciou podporovať slovenský zahraničný obchod a presadzovať podnikateľské záujmy v celospoločenskej diskusii. V súčasnosti má RSE vyše 100 partnerov a členov zo všetkých segmentov, ktorí exportujú produkty a služby do celého sveta.

Informačný servis

Viac k témam: Export, Memorandum, PR, Pro Export
Zdroj: Webnoviny.sk – K Memorandu Pro Export sa postupne pridávajú významné podnikateľské združenia © SITA Všetky práva vyhradené.