Juh Ázie sužujú veľké záplavy, milióny ľudí museli ujsť zo svojich domovov (video)

Správy Svet

22.7.2020 (Webnoviny.sk) – Veľké záplavy v južnej Ázii zasiahli viac než 9,6 milióna ľudí, pričom státisícom chýbajú potraviny či lieky. Informovali o tom v stredu miestni predstavitelia a humanitárne organizácie.

V Indii, Bangladéši a Nepále prišlo o život okolo 550 ľudí, zatiaľ čo milióny ďalších museli pred povodňami, ktoré sa začali v júni, ujsť zo svojich domovov, uviedla Medzinárodná federácia spoločností Červeného kríža a Červeného polmesiaca (IFRC).

Hrozí humanitárna kríza

Organizácia zároveň varovala pred humanitárnou krízou. Zaplavená je podľa jej údajov už jedna tretina Bangladéša, pričom situácia sa má v nadchádzajúcich týždňoch ešte viac zhoršiť.

Povodne v krajine postihli 2,8 milióna obyvateľov a viac než milión je izolovaný od sveta. V Indii zasiahli povodne dokonca až 6,8 milióna ľudí, najhoršia situácia je v severovýchodnom štáte Ásam.

Po koronavíruse prišli záplavy

“Ľudia v Bangladéši, Indii a Nepále čelia trojitej katastrofe záplav, koronavírusu a s ním súvisiacou sociálno-ekonomickou krízou zahŕňajúcou stratu živobytia a práce. Záplavy poľnohospodárskej pôdy a ničenie úrody môže milióny ľudí, ktorých už tvrdo zasiahol COVID-19, uvrhnúť ešte viac do chudoby,” varoval v tejto súvislosti generálny tajomník IFRC Jagan Chapagain.

Viac k témam: Červený kríž, COVID-19, humanitárna kríza, Koronavírus, povodne, záplavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Juh Ázie sužujú veľké záplavy, milióny ľudí museli ujsť zo svojich domovov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.