Jeden policajný funkcionár riadi osem ľudí, Mikulec to chce zmeniť a zlepšiť policajtom podmienky aj platy

Slovensko Správy

24.6.2022 (Webnoviny.sk) – Prioritou Ministerstva vnútra SR (MV SR) je podľa ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) zlepšiť pracovné podmienky a ohodnotenie policajného zboru.

Na stretnutí so zástupcami policajných zložiek Trnavského samosprávneho kraja v piatok 24. júna rokoval Roman Mikulec, prezident policajného zboru Štefan Hamran a viceprezident policajného zboru Damián Imre aj o úprave platových náležitostí policajtov. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Eliášová.

Prioritou sú lepšie podmienky

Ako uviedol Mikulec, prioritou vedenia ministerstva vnútra je zlepšiť pracovné podmienky a ohodnotenie policajného zboru, ktoré boli dlhé roky za predchádzajúcich vlád neriešené.

„Našou ambíciou je, aby policajti mali lepšie podmienky na svoju prácu, boli adekvátne ohodnotení, aby mohli podávať výkony na čo najvyššej úrovni v prospech bezpečnosti obyvateľov Slovenskej republiky, a Policajný zbor požíval dôveru v očiach verejnosti,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec.

Zmeny v regionálnych štruktúrach

Po zmenách na prezidiálnej úrovni sa ďalšia časť reformy bude týkať regionálnych štruktúr. „Naším cieľom je zvýšiť počet policajtov vo výkone a zredukovať počet riadiacich funkcionárov,“ priblížil minister vnútra Roman Mikulec.

V súčasnosti na jedného funkcionára pripadá približne osem podriadených policajtov, pričom v zahraničí je tento počet oveľa vyšší.

„Plánujeme tiež zefektívniť vzdelávanie tak, aby policajné školstvo vedelo vyprodukovať ročne dostatočný počet nových príslušníkov,“ doplnil policajný prezident Štefan Hamran.

Viac k témam: Policajti, Reforma Policajného zboru
Zdroj: Webnoviny.sk – Jeden policajný funkcionár riadi osem ľudí, Mikulec to chce zmeniť a zlepšiť policajtom podmienky aj platy © SITA Všetky práva vyhradené.