Je to aj o disciplíne a súdržnosti, bratislavský primátor Vallo sa chce vyhnúť talianskemu scenáru

Slovensko Správy

11.3.2020 (Webnoviny.sk) – Našou úlohou je robiť všetko pre to, aby sa Bratislava aj celé Slovensko vyhli talianskemu scenáru. Primátor Bratislavy Matúš Vallo to uviedol v stredu po tom, ako sa zúčastnil rokovania vlády.

„Nie je to len o rúškach alebo špeciálnych mydlách, ale aj o spoločnej súdržnosti a disciplíne, o ktorú budem prosiť všetkých obyvateľov Bratislavy,“ konštatoval.

Viac o téme: Koronavírus

Zavretie všetkých škôl na 14 dní by podľa Valla zľahčilo situáciu v Bratislave. Mesto by tak nemuselo riešiť, že školy môže bez vyhlásenia krízovej situácie uzavrieť len na 5 dní.

„Rozprávali sme sa aj o senioroch, usilujeme sa nájsť systém, ako čo najviac pomôcť,“ konštatoval. S premiérom tiež riešili ľudí bez domova, ktorí môžu byť potenciálnymi nosičmi koronavírusu.

Ako Vallo dodal, s premiérom budú apelovať na majiteľov najväčších podnikov a prevádzok v Bratislave, aby obmedzili otváracie hodiny, je o tom však podľa neho predčasné hovoriť.

„Disciplína a súdržnosť je dôležitá, aby sme to v Bratislave dokázali spolu zvládnuť. Našou úloha bude aj apelovať na ľudí, aby boli súdržní a disciplinovaní,“ uzavrel.

Viac k témam: Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Je to aj o disciplíne a súdržnosti, bratislavský primátor Vallo sa chce vyhnúť talianskemu scenáru © SITA Všetky práva vyhradené.