Izrael sa počas víkendu znova uzavrie, dôvodom je prudký nárast prípadov koronavírusu

Správy Svet

17.7.2020 (Webnoviny.sk) – Po prudkom náraste počtu prípadov nového koronavírusu v Izraeli zaviedla tamojšia vláda v piatok opäť sériu rozsiahlych obmedzení.

Snaha vyhnúť sa všeobecnému „lockdownu“

Premiér Benjamin Netanjahu uviedol, že tieto „prechodné kroky“ sú potrebné, aby sa krajina vyhla ďalšiemu všeobecnému „lockdownu“.

Viac o téme: Koronavírus

Netanjahuova vláda čelila v posledných dňoch intenzívnej kritike a protestom v súvislosti s jej prístupom k pandémii a tiež z dôvodu ekonomického výpadku súvisiaceho s predchádzajúcimi reštriktívnymi opatreniami.

Nových prípadov koronavírusu pribúda

Medzi najnovšie epidemiologické opatrenia patrí víkendové zatvorenie väčšiny obchodov a limitovanie reštauračného stravovania len na osobné odbery.

Otvorené nebudú ani posilňovne, nákupné centrá, kaderníctva, salóny krásy, pláže či turistické atrakcie. V uzavretých verejných priestoroch sa bude môcť zhromaždiť naraz maximálne desať ľudí, vonku sa ich na jednom mieste nesmie stretnúť viac než dvadsať.

Izraelu sa po zavedení dvojmesačných obmedzujúcich opatrení podarilo do konca mája dostať ochorenie viac-menej pod kontrolu. Prípadov nákazy však v posledných týždňoch po opätovnom uvoľnení obmedzení výrazne pribudlo. Len vo štvrtok hlásili miestne úrady 1900 nových nakazených. Celkovo Izrael zaznamenal vyše 45-tisíc infikovaných a najmenej 384 úmrtí.

Viac k témam: COVID-19, izraelský premiér, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Izrael sa počas víkendu znova uzavrie, dôvodom je prudký nárast prípadov koronavírusu © SITA Všetky práva vyhradené.