Izrael proti koronavírusu zaočkoval už väčšinu populácie a zrušil povinnosť nosiť rúška na verejnosti

Správy Svet

19.4.2021 (Webnoviny.sk) – Izrael zrušil povinnosť nosiť rúška na verejnosti a úplne obnovil vyučovanie. Žiaci všetkých základných škôl a študenti stredných škôl sa v nedeľu vrátili na vyučovanie.

Viac o téme: Koronavírus

Rúška sa musia nosiť iba v uzatvorených priestoroch a na veľkých zhromaždeniach. Krajina už minulý týždeň oznámila, že od mája povolí príchod zahraničných turistov, ktorí sú zaočkovaní.

Izrael proti koronavírusu zaočkoval už väčšinu svojej populácie. Dve dávky vakcíny spoločností Pfizer a BioNTech dostalo viac ako 53 percent obyvateľov krajiny. Počas mesiacov od začiatku očkovacej kampane, ktorú odštartovali v decembri, počet vážnych prípadov ochorenia COVID-19 aj počet úmrtí v dôsledku nákazy koronavírusom prudko klesol.

Od začiatku pandémie podľa údajov izraelského ministerstva zdravotníctva v krajine zaznamenali viac ako 836-tisíc prípadov infekcií a ochoreniu COVID-19 podľahlo najmenej 6 331 ľudí.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, rúška
Zdroj: Webnoviny.sk – Izrael proti koronavírusu zaočkoval už väčšinu populácie a zrušil povinnosť nosiť rúška na verejnosti © SITA Všetky práva vyhradené.