Hygienici zverejnia novú vyhlášku k režimu na hraniciach, zapracujú do nej výhrady ústavného súdu

Slovensko Správy

15.7.2021 (Webnoviny.sk) – Úrad verejného zdravotníctva plánuje v piatok zverejniť novú vyhlášku k režimu na hraniciach. Tá vstúpi do platnosti od pondelka 19. júla. ÚVZ SR o tom informoval v tlačovej správe, ktorú zaslala hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková. Nová vyhláška bude v súlade s výkladom Ústavného súdu SR.

Viac o téme: Koronavírus

„V praxi tak nenastane návrat k predchádzajúcej vyhláške, a teda k trojfarebnému cestovateľskému semaforu. Cieľom je predísť významným zmenám na hraniciach pre infekčnejší delta variant. Novou vyhláškou sa nastaví približne rovnaký režim na hraniciach, ako je v súčasnosti, so zapracovanými výhradami Ústavného súdu SR,“ povedala Račková.

Ľudia, ktorí sa zaočkovali pred 9. júlom a po novom nebudú spĺňať definíciu plne zaočkovanej osoby, budú môcť hneď po príchode zo zahraničia absolvovať PCR test. Ak bude jeho výsledok negatívny, karanténa sa im končí. Toto prechodné ustanovenie bude platiť 14 dní od účinnosti plánovanej vyhlášky. Medzičasom stále platí režim na hraniciach podľa poslednej vyhlášky ÚVZ SR.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, cestovanie, Koronavírus, režim na hraniciach, vyhláška
Zdroj: Webnoviny.sk – Hygienici zverejnia novú vyhlášku k režimu na hraniciach, zapracujú do nej výhrady ústavného súdu © SITA Všetky práva vyhradené.