Hygienici upozorňujú na niekoľko nebezpečných kozmetických výrobkov, môžu spôsobiť infekciu a podráždenie (foto)

Slovensko Správy

23.12.2021 (Webnoviny.sk) – Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov. Nahlásili ich vo Švédsku, Írsku, Francúzsku a v Nemecku. Informuje o tom ÚVZ v tlačovej správe.

Ide o farbu na tetovanie s názvom World Famous Tatto Ink Warm Peach značky World Famous Tattoo Ink. Krajinou pôvodu sú Spojené štáty americké. Výrobok obsahuje aromatické amíny: 4-methyl-m-phenylenediamine, ktoré by sa nemali nachádzať vo výrobkoch na tetovanie.

Gél na obočie s názvom Right Now Brow Thickening Brow Gel značky Missguided všetkých šárž s krajinou pôvodu Poľsko obsahuje pomnožený počet aeróbnych mezofilných baktérií. Pri kontakte s očami môže spôsobiť infekciu alebo podráždenie.

Krém na zosvetlenie pokožky s názvom Soin super éclaircissant značky Caroclair obsahuje Clobetasol propionate 0,04 percenta a ide o zakázanú látku. Môže spôsobiť podráždenie pokožky a endokrinné problémy.

Výrobok určený na peeling s názvom lacting acid 80 percent – kys. mliečna 80 percent značky Bingospa s výrobnou dávkou 20-019283 a krajinou pôvodu Poľsko. Vo výrobku bola zistená nízka hodnota pH a obsah kyseliny je vyšší než 30 percent. Koncentrácia má silný dráždivý a leptajúci účinok.

Viac k témam: Hygienici, Nebezpečné výrobky
Zdroj: Webnoviny.sk – Hygienici upozorňujú na niekoľko nebezpečných kozmetických výrobkov, môžu spôsobiť infekciu a podráždenie (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.