Hrozba teroristického útoku pred kábulským letiskom sa naplnila, výbuchy si vyžiadali 13 mŕtvych (video)

Správy Svet

26.8.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 26. augusta 2021, 18:25

Dva samovražedné útoky pred letiskom v Kábule si vo štvrtok vyžiadali najmenej 13 ľudských životov a ďalších 15 ľudí utrpelo zranenia. Informovalo o tom ruské ministerstvo zahraničných vecí. V prvej oficiálnej správe o obetiach ministerstvo predtým uviedlo, že zahynuli dvaja ľudia.

Výbuchy potvrdil aj hovorca Pentagónu John Kirby. Uviedol, že jeden z nich nastal v blízkosti vstupu na letisko a označil ho za „komplexný útok“. Za miesto druhej explózie označil neďaleký hotel.

Ďalší americký predstaviteľ pre agentúru AP pod podmienkou anonymity uviedol, že komplexný útok „jednoznačne“ vykonala skupina Islamský štát. Zranenia pri útokoch za účasti dvoch samovražedných atentátnikov a niekoľkých ozbrojencov podľa neho utrpeli aj príslušníci americkej armády. Bližšie údaje neposkytol.

Po šokujúco rýchlom ovládnutí Afganistanu hnutím Taliban sa pred letiskom zhromažďujú tisíce ľudí v nádeji, že sa pre nich nájde miesto v niektorom z evakuačných letov.

Viac k témam: explózia, islamský štát, Taliban, teroristický útok, utečenci z Afganistanu
Zdroj: Webnoviny.sk – Hrozba teroristického útoku pred kábulským letiskom sa naplnila, výbuchy si vyžiadali 13 mŕtvych (video) © SITA Všetky práva vyhradené.