Hnutie Sme rodina volá po exekučnej amnestii, ministerke Kolíkovej poslali jasný odkaz (video)

Slovensko Správy

10.2.2022 (Webnoviny.sk) – Hnutie Sme rodina vyzýva rezort spravodlivosti, ako aj partnerov vo vládnej koalícii, aby sa bezodkladne začali venovať téme exekučnej amnestie.

Ako dnes na brífingu povedal poslanec z hnutia Peter Pčolinský, po dvoch rokoch rokovaní o tejto téme má pocit, že niektorí koaliční partneri „umelo naťahujú čas“ a odkladajú riešenie daného problému.

Vláda by mala viac zatlačiť

„Myslím si, že sme sa dostali do štádia po dvoch rokoch vládnutia, keď je žiadúce trošku zatlačiť,“ skonštatoval Pčolinský. Koalícia podľa neho s obrovskou „vervou“ presadzuje napríklad reformy nemocníc, lesov alebo súdov.

Efekt týchto reforiem však podľa neho občania pocítia až s odstupom času a niektoré, ako napríklad súdna mapa, sú aj predmetom rozsiahlej kritiky verejnosti.

„Ja sa pýtam, kedy sa vládna koalícia a pani ministerka budú venovať téme, ktorá reálne pomôže ľuďom,“ uviedol Pčolinský s tým, že takouto témou je práve exekučná amnestia.

Vyše milión ľudí má na krku exekúciu

Pokiaľ chce ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS) naďalej rokovať o reforme súdnej mapy, podľa Pčolinského musí začať konať vo veci amnestie.

Pčolinského stranícky kolega Martin Borguľa doplnil, že v exekúcii je momentálne na Slovensku 1,2-milióna ľudí. Napriek tomu návrh amnestie podľa neho leží na ministerstve spravodlivosti už dlhé mesiace.

„Uvedomme si, akú dobu dnes žijeme, uvedomme si to obrovské zvyšovanie cien,“ povedal Borguľa. Dodal, že exekučná amnestia nebola nikdy dôležitejšou témou, ako je teraz.

Agentúra SITA požiadala o stanovisko Ministerstvo spravodlivosti SR.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Exekučná amnestia, Reformy, Súdna mapa, Zdražovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Hnutie Sme rodina volá po exekučnej amnestii, ministerke Kolíkovej poslali jasný odkaz (video) © SITA Všetky práva vyhradené.