Hlas podporil Luntera v boji o kreslo banskobystrického župana (video)

Slovensko Správy

12.4.2022 (Webnoviny.sk) – Kandidatúru súčasného podpredsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ondreja Luntera na post župana podporí strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD). Na utorkovom spoločnom brífingu spoluprácu pred jesennými komunálnymi voľbami ohlásili s tým, že uzavreli memorandum o spolupráci.

Programovo sa strana Hlas-SD v Banskobystrickom kraji chce venovať oblasti kultúry a oblasti správy ciest a cestných komunikácií. Strana Hlas-SD sa tak pridala k politickým subjektom Sloboda a Solidarita, Kresťanskodemokratické hnutie, Progresívne Slovensko, Spolu, OKS a strane Aliancia, ktoré svoju podporu vyjadrili už minulý mesiac.

Spolupráca je veľmi dôležitá

„Mojím cieľom je zostaviť podporu pre moju kandidatúru zo strán z demokratického spektra. Za takéto nepovažujem strany Smer – sociálna demokracia, Republika ani Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko,“ uviedol súčasný vicežupan s tým, že ak sa mu podarí obhájiť post predsedu vo voľbách a spolu s podporujúcimi stranami budú mať väčšinu v krajskom parlamente, tak budú spolupracovať.

„Veríme, že schopnosť spolupráce je veľmi dôležitá na krajskej a miestnej úrovni,“ uviedol krajský predseda strany Hlas-SD a podpredseda BBSK Roman Malatinec a doplnil, že doterajšia spolupráca s vedením župy sa ukázala ako konštruktívna a správna a chcú v nej pokračovať aj v ďalšom období. Hlas-SD podľa Malatinca postaví vlastnú kandidátku na poslancov BBSK a na poste predsedu podporí Ondreja Luntera.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Súčasný župan už nebude kandidovať

Vicežupan svoju kandidatúru na funkciu predsedu BBSK oznámil vo februári tohto roka po tom, ako jeho otec a súčasný župan Ján Lunter ohlásil, že v ďalších voľbách kandidovať nebude. Ondrej Lunter chce kandidovať ako nezávislý kandidát so širšou aj politickou podporou strán.

Vylúčil však strany, ktoré považuje za strany podkopávajúce súčasný demokratický systém. Ide podľa neho o strany Smer-SD, Republika a Kotlebovci – ĽSNS.

Viac k témam: Komunálne voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Hlas podporil Luntera v boji o kreslo banskobystrického župana (video) © SITA Všetky práva vyhradené.