Hľadá sa muž na bielom Seate, ktorý sa vydáva za policajta a kontroluje vodičov na vlastnú päsť

Slovensko Správy

20.5.2020 (Webnoviny.sk) – Na cestách sa pohybuje muž, ktorý na vlastnú päsť vykonáva cestné kontroly. V nedeľu 17. mája v okrese Senec muž v policajnej uniforme zastavil vodiča osobného auta. Kontrola nebola v súlade s platnými zákonmi. Ako agentúru SITA informovala Petra Friese z tlačového odboru ministerstva vnútra, na základe zistených skutočností by nemalo ísť o jeden prípad. Zároveň nie je možné vylúčiť, že sa mu v minulosti podarilo takýmto spôsobom od vodičov vylákať hotovosť za fiktívne uložené pokuty.

Skontrolovaní vodiči sa majú kontaktovať rezort

Muž jazdí na bielom Seate Exeo ST bielej farby s nálepkami Pitbull s bratislavským evidenčným číslom.

Je sám a za oknom má kameru, ktorou sníma „dopravnú kontrolu“. Úrad inšpekčnej služby hľadá vodičov, ktorých od začiatku roka kontroloval muž v policajnej uniforme na tomto vozidle, aby sa bez ohľadu na to, či uloženú pokutu zaplatili, alebo nie, prihlásili na adrese: uis@minv.sk.

Policajt vo voľnom čase

Približne pred rokom riešila polícia podobný prípad v Českej republike. Z výsledkov vyšetrovania vyplynulo, že osobou ktorá neoprávnene ukladala pokuty, bol policajt vo voľnom čase.

Preto sa aktuálnym prípadom na Slovensku zaoberá Úrad inšpekčnej služby od začiatku. V prípade, že by sa preukázalo, že podozrivý nie je príslušníkom polície, bude možné vec odstúpiť príslušnému útvaru, ak prokurátor nerozhodne inak.

Viac k témam: cestná kontrola, policajt
Zdroj: Webnoviny.sk – Hľadá sa muž na bielom Seate, ktorý sa vydáva za policajta a kontroluje vodičov na vlastnú päsť © SITA Všetky práva vyhradené.