Heger priblížil svoje priority na tento rok a vyzval na odpolitizovanie boja s pandémiou

Slovensko Správy

7.1.2022 (Webnoviny.sk) – Premiér Eduard Heger (OĽaNO) považuje boj s korupciou a presadenie reforiem za svoje priority. Uviedol to vo svojom profile na sociálnej sieti.

Dodal, že na Slovensku sa v minulosti korupčné kauzy zatĺkali a rozhadzovali sa verejné financie, čím sa potenciál krajiny premrhával.

Obnova dôvery v právny štát

„Povzbudzujem všetkých slušných vyšetrovateľov, sudcov, prokurátorov či štátnych zamestnancov v zápase za spravodlivosť. Nevzdávajte to, máte moju plnú podporu a verím, že spoločne obnovíme dôveru občanov v právny štát,“ uviedol.

Premiér dodal, že v roku 2022 by sa malo pokračovať v tom, aby sa Slovensko dostalo „do formy“.

Spresnil, že chce pracovať na takých základoch, ktoré by zlepšili životnú úroveň nie pre privilegované skupiny a oligarchov, ale pre každého občana.

Do boja s pandémiou ochorenia COVID-19 chce Heger priniesť viac jednoty.

Štýl komunikácie formuje spoločnosť

„Verejne žiadam opozíciu aj mimoparlamentné strany – odpolitizujme túto tému a spojme už konečne sily. Urobme to v záujme ochrany zdravia a životov obyvateľov a súčasne s čo najmenšími stratami v ekonomike, vzdelávaní, kultúre, či športe,“ povedal premiér.

Heger zdôraznil, že dôležitý je aj rešpekt a úcta v spoločenskom dialógu a tiež na to, že štýl komunikácie formuje ľudskú spoločnosť a psychiku.

Heger je presvedčený, že pestovaním kultúry úcty sa ľudia stanú odolnejší voči akýmkoľvek krízam a „ako spoločnosť budeme zomknutejší“.

Viac k témam: Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger priblížil svoje priority na tento rok a vyzval na odpolitizovanie boja s pandémiou © SITA Všetky práva vyhradené.