Heger nazval Glváča Kočnerovou spojkou, Blanár žiada zverejniť nahrávku s Matovičom

Slovensko Správy

9.11.2019 (Webnoviny.sk) – Podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár ocenil rozhodnutie Martina Glváča (Smer-SD) odstúpiť z postu podpredsedu parlamentu. Povedal to v diskusnej relácií RTVS Sobotné dialógy. Blanár si myslí, že takýto krok by mali urobiť aj iní, ktorí mali nadštandardné styky s Marianom K.

Stretnutie Matoviča a Mariána K.

Spomenul predsedu strany Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka a lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča. Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Eduard Heger označil Glváča za spojku Mariana K. Glváč z funkcie odstúpil vo štvrtok 7. novembra.

„Matovič sedel šesť hodín s Marianom K. Tvrdí, že s ním hovoril vo verejnom záujme. Vyzývam ho, aby zverejnil nahrávku,“ povedal Blanár. Heger sa Blanára spýta, odkiaľ má informáciu, že s Marianom K. strávil Matovič šesť hodín. „Stretol sa s ním na hodinu. Stretnutie bolo v poriadku,“ uviedol Heger.

„Vieme, že vy máte tú nahrávku, tak vás vyzývame, zverejnite ju. Nemáme sa čoho báť. Glváč bol spojka Mariana K. Matovič sa s ním stretol, lebo mu povedal, že má informáciu o trestnom čine, tak si to šiel vypočuť,“ dodal poslanec OĽaNO s tým, že politické špičky Smeru sú úzko prepojené na mafiu.

Odstúpenie Glváča

Blanár je rád, že Marian K. je trestne stíhaný práve za vlády Smeru. Heger mu pripomenul, že Smeru sa rozpadla vláda a na námestia chodili protestovať desaťtisíce ľudí.

Glváč čelil tlaku na odstúpenie od 21. októbra. V Threeme si údajne s Marianom K. dohadoval biznis s pozemkami na Čiernej Vode a rozoberal, ako sa má rekonštruovať vláda po odchode Roberta Fica z postu premiéra. Ďalšiu údajnú komunikáciu medzi Glváčom a Marianom K. z rokov 2014 až 2016 cez aplikáciu Viber zverejnil Matovič.

Podpredseda Smeru Juraj Blanár kritizuje, že opoziční poslanci postupným zverejňovaním komunikácie môžu narúšať vyšetrovanie. „Vyzývam ich, aby s tým prestali,“ uviedol.

Viac k témam: Kočner komunikácia Threema
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger nazval Glváča Kočnerovou spojkou, Blanár žiada zverejniť nahrávku s Matovičom © SITA Všetky práva vyhradené.