Hasiči na Záhorí mali plné ruky práce, búrka z tepla nahnala vodu a bahno aj do kostola

Slovensko Správy

22.6.2021 (Webnoviny.sk) – Búrka s intenzívnymi zrážkami zamestnala v pondelok večer hasičov na Záhorí. Profesionálni hasiči zo Skalice absolvovali deväť výjazdov, hasiči zo Senice dva, na technické zásahy povolali 17 dobrovoľných hasičských zborov z okolia.

Hasiči podľa Leny Košťálovej z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave zasahovali pri odčerpávaní vody z pivníc rodinných domov, pivníc bytových domov, skladových priestorov a šácht. Z ciest a káblov odstraňovali popadané stromy. V Smolinskom voda po mohutných zrážkach zatopila motorovú časť osobného auta.

V obci Dubovce, kde sa po silnom daždi vylial miestny potok, sa podľa starostky Dany Dorothey Mikulovej voda a blato dostali aj do kostola, voda zatopila záhrady a pivnice niektorých domov a poškodila most cez potok.

„Okolo 19:00 prišli čierne mraky, o pol hodinu tu bola úplná smršť, pršalo asi hodinu a pol,“ popísala intenzívnu búrku Mikulová. Do Duboviec prišli pomôcť odstraňovať následky záplav okrem domácich dobrovoľných hasičov aj ich kolegovia z Petrovej Vsi, Koválovca, ako aj profesionálni hasiči. Podnikatelia zasa poskytli techniku, napríklad bagre. Následky záplav odstraňovali do polnoci, v utorok budú práce pokračovať.

Viac k témam: búrka, dážď, počasie, záplavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Hasiči na Záhorí mali plné ruky práce, búrka z tepla nahnala vodu a bahno aj do kostola © SITA Všetky práva vyhradené.