Hasiči mali v Prešovskom kraji pre silné búrky osem výjazdov, zasahovali aj pri dopravnej nehode

Slovensko Správy

16.8.2021 (Webnoviny.sk) – Búrky spojené s výdatnými zrážkami zasiahli počas nedeľňajšieho popoludnia viacero obcí najmä na severovýchode Prešovského kraja.

V niektorých obciach, predovšetkým v okrese Bardejov, sa miestne potoky vyliali z koryta, zaplavili domy a cesty a spôsobili aj zosuvy pôdy. V súvislosti s počasím zasahovali počas dňa profesionálni hasiči v kraji celkovo osemkrát.

Pomoc pri odčerpaní vody

Ako agentúru SITA informovala operačná dôstojníčka Hasičského a záchranného zboru v Prešove, v obciach Lenartov, Malcov, Snakov (okres Bardejov), v Bardejovských Kúpeľoch a Ľubotíne (okres Stará Ľubovňa) zasahovali prevažne pri odčerpaní vody.

V Bardejovskom okrese pomáhali aj príslušníci z Prešova. Hasiči odstraňovali aj spadnuté stromy na ceste pri obci Cabov (okres Vranov nad Topľou) a pomáhali s vyťahovaním zapadnutých vozidiel pri Aquaparku Lipany.

„Celkovo bolo v súvislosti s počasím nasadených 18 hasičov a sedem kusov techniky,“ uviedla operačná dôstojníčka s tým, že vo viacerých obciach zasahovali aj jednotky Dobrovoľného hasičského zboru.

Dopravná nehoda dvoch áut

Ako dodala, tesne po polnoci zasahovali hasiči aj pri dopravnej nehode dvoch osobných motorových vozidiel pri Stakčíne (okres Snina).

„Účastníci nehody utrpeli závažnejšie zranenia, ktoré boli ošetrované privolanou Záchrannou zdravotnou službou,“ skonštatovala operačná dôstojníčka. Cesta bola v danom úseku dočasne uzavretá.

Viac k témam: Dobrovoľní hasiči, dopravná nehoda, hasiči, silné búrky
Zdroj: Webnoviny.sk – Hasiči mali v Prešovskom kraji pre silné búrky osem výjazdov, zasahovali aj pri dopravnej nehode © SITA Všetky práva vyhradené.