Hasiči demonštrovali v Paríži za zvýšenie platov, policajti proti nim použili vodné delá (video)

Správy Svet

28.1.2020 (Webnoviny.sk) – Francúzska polícia v piatok zasiahla vodnými delami proti hasičom, ktorí demonštrovali v centre Paríža za zvýšenie platov a proti prepúšťaniu. Demonštranti hádzali ohlušujúce petardy, aby upozornili na svoju podľa nich žalostnú situáciu. Polícia proti nim zasiahla po tom, keď začali preliezať policajné zátarasy.

Vo Francúzsku majú demonštrácie a štrajky za zvýšenie platov a zlepšenie pracovných podmienok bohatú tradíciu, pričom odborári sa často uchyľujú aj ku krajným metódam boja.

Minulý utorok napríklad odborári protestujúci proti plánovanej dôchodkovej reforme na niekoľko hodín centrálne vypli prívod elektriny na južných predmestiach Paríža.

Bez elektriny sa tak ocitli tisíce domácností či obchodov a nepremávali napríklad ani vlaky na parížske letisko Orly. „Výpadok elektriny neznamená koniec sveta,“ reagovali následne odborári v televízii BFM-TV na hnev obyvateľov Paríža.

Viac k témam: demonštrácia, zvýšenie platov
Zdroj: Webnoviny.sk – Hasiči demonštrovali v Paríži za zvýšenie platov, policajti proti nim použili vodné delá (video) © SITA Všetky práva vyhradené.