Hamran vyvrátil hoax Kotlebu o tom, že mal srdcovú príhodu a je v nemocnici (video)

Slovensko Správy

28.1.2023 (Webnoviny.sk) – Policajný prezident Štefan Hamran na sociálnej sieti vyvrátil hoax o tom, že mal srdcovú príhodu a je v nemocnici.

V piatok publikoval užívateľský profil Marian Kotleba na sociálnej sieti Facebook status, v ktorom sa píše, že „Rádio Kompas exkluzívne získalo šokujúcu informáciu: policajný prezident Štefan Hamran má byť po srdcovej príhode hospitalizovaný v jednej z bratislavských nemocníc. Na záležitosť je uvalené prísne informačné embargo!“

Ako uviedla Polícia SR, tento hoax postupne prebrali ďalšie pochybné kanály a šíril sa v prostredí slovenského internetu raketovou rýchlosťou. Policajný prezident neutrpel žiadnu srdcovú príhodu, teší sa dobrému zdraviu a dnes športuje.

„Nesmierne ma mrzí, že bývalý poslanec parlamentu, súčasne právoplatne odsúdený zločinec pán Kotleba k tomu priložil ruku a na internete šíria dezinformáciu, že som tesne po nejakej srdcovej príhode a moji známi, dokonca z druhej strany našej planéty, sa na mňa obrátili, či som mal ťažký infarkt,“ povedal Hamran vo videu, ktoré  zverejnil na Facebooku.

Ako pokračoval, keďže podľa lekárov by človek po infarkte nevedel spraviť zhyb na hrazde, ako dôkaz toho, že ho nemal, tento cvik na videu predviedol.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Hoaxy, Prezident Policajného zboru SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Hamran vyvrátil hoax Kotlebu o tom, že mal srdcovú príhodu a je v nemocnici (video) © SITA Všetky práva vyhradené.