Grendel: Žijeme najúspešnejšie časy z hľadiska očisty štátu od korupcie a mafiánskych praktík

Slovensko Správy

11.10.2021 (Webnoviny.sk) – Podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO) na sociálnej sieti vyhlásil, že dnes nemá zmysel pokračovať v ukazovaní prstom, kto môže za pád vlády Ivety Radičovej a za nástup jednofarebnej vlády Smeru-SD.

„Rozhodne väčší zmysel má sústrediť sa na ponaučenia. Naša koalícia je majstrom vo vytváraní príležitostí, aby sme sa na ne mohli plne sústrediť. Žiaľ, časté osobné spory, na ktoré narážam, sú stromami, cez ktoré nevidíme les a zakrývame nimi aj výhľad ostatným,“ uviedol Grendel.

Podľa neho v skutočnosti práve žijeme najúspešnejšie časy z hľadiska očisty štátu od korupcie a mafiánskych praktík. „Žijeme časy, keď v zázračnej zhode prezidentskému palácu, parlamentu ani vláde nevládnu bývalí komunisti, mečiarovci alebo smeráci. Aj keď sa v niektorých detailoch líšime, sme v otázkach slobody, demokracie a právneho štátu z jednej lode – prezidentka, koaliční poslanci, ministri,“ napísal Grendel.

Radičovej vláda padla 11. októbra 2011. Za euroval a dôveru vláde vtedy hlasovalo 55 poslancov zo 124 prítomných. „Ospravedlňujem sa občanom SR, že nerozumejú o čom je euroval, pretože sa celý čas podával ako pôžička tučnému Grékovi. Hovorím, že je to lož,“ povedala Radičová po hlasovaní parlamentu.

Viac k témam: Euroval, Podpredseda Národnej rady SR (NR SR)
Zdroj: Webnoviny.sk – Grendel: Žijeme najúspešnejšie časy z hľadiska očisty štátu od korupcie a mafiánskych praktík © SITA Všetky práva vyhradené.