Grémium riešilo Matovičove slová držať „hubu a krok“, Kollár vyzval poslancov a členov vlády na slušnosť

Slovensko Správy

22.2.2022 (Webnoviny.sk) – Na elementárnu slušnosť vyzval všetkých poslancov aj členov vlády predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Vyjadril sa tak po utorkovom rokovaní poslaneckého grémia. O jeho zvolanie požiadala opozičná strana Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) v reakcii na vyjadrenia ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO).

Ten minulý týždeň v piatok 18. februára v rokovacej sále na adresu podpredsedu parlamentu Juraja Blanára (Smer-SD) povedal, že má držať „hubu a krok“. Matovič sa tak vyjadril počas rozpravy k odvolaniu Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie ministra vnútra.

Kollár v utorok uviedol, že ústavní činitelia by mali ísť ostatným ľuďom príkladom. Odsúdil akékoľvek invektívy a napádanie podpredsedov parlamentu a poslancov. „Takéto chovanie nebudeme tolerovať,“ vyjadril sa Kollár s tým, že okamžite bude takýto poslanec vykázaný z rokovacej sály a ak by išlo o člena vlády, ktorého vykázať zo sály nemožno, tak sa preruší schôdza.

Viac k témam: Minister financií SR, Predseda Národnej rady SR (NR SR)
Zdroj: Webnoviny.sk – Grémium riešilo Matovičove slová držať „hubu a krok“, Kollár vyzval poslancov a členov vlády na slušnosť © SITA Všetky práva vyhradené.