Grécko zachraňuje turistickú sezónu, otvára reštaurácie a obnovuje dopravu na ostrovy

Správy Svet

25.5.2020 (Webnoviny.sk) – Grécko od pondelka obnovuje pravidelnú trajektovú dopravu na svoje ostrovy a otvára kaviarne aj reštaurácie v snahe zachrániť tohoročnú turistickú sezónu po viac než dvoch mesiacoch obmedzení. Cestovanie na grécke ostrovy bolo zakázané od konca marca s cieľom zastaviť šírenie koronavírusu, pričom výnimky sa týkali len zásobovania a stálych obyvateľov.

Nízke počty nakazených však umožnili vláde spustiť dovolenkovú sezónu o tri týždne skôr, ako bol pôvodne stanovený termín 15. júna. Aby sa však situácia v Grécku opäť nezhoršila, platia pre pasažierov na trajektoch a zákazníkov v reštauráciách pravidlá dodržiavania sociálnych odstupov.

Viac o téme: Koronavírus

Ostatné stredomorské štáty ako Taliansko, Španielsko a Turecko pandémiu stále nemajú pod kontrolou.

Grécko registruje 2 900 nakazených a 171 obetí koronavírusu. Taliansko pre porovnanie zaznamenalo už takmer 33-tisíc úmrtí, Španielsko takmer 29-tisíc a Turecko 4 340, vyplýva zo štatistík Johns Hopkins University.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Grécko zachraňuje turistickú sezónu, otvára reštaurácie a obnovuje dopravu na ostrovy © SITA Všetky práva vyhradené.