Generálny prokurátor dal preveriť, prečo Františkovi Böhmovi z kauzy Judáš ponechali zbrane

Slovensko Správy

14.2.2021 (Webnoviny.sk) –
Generálny prokurátor Maroš Žilinka nariadil krajskému prokurátorovi v Bratislave zabezpečiť, aby vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR dôsledne objasnil dôvody, pre ktoré príslušníci Národnej kriminálnej agentúry nezaistili strelné zbrane obvinenému Františkovi B.

Ako ďalej Informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová, prokurátor má tiež posúdiť, či takým konaním nebol spáchaný trestný čin.

„Generálny prokurátor Maroš Žilinka považuje za neprípustné, aby osoby obvinené zo závažnej organizovanej trestnej činnosti boli držiteľmi strelných zbraní,“ uviedla hovorkyňa. Dodala, že Žilinka v tejto súvislosti požiada aj špeciálneho prokurátora, aby preskúmal správnosť a zákonnosť postupu dozorujúceho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry.

Televízia Joj v sobotu 13. februára informovala, že František B., ktorý figuruje v kauze Judáš ako kľúčový svedok, sa zastrelil. Obvinený podľa medializovaných informácii postrelil aj svoju manželku.

Incident sa stal v piatok v neskorých večerných hodinách v obci Plavecký Štvrtok (okr. Malacky). Manželku po incidente ošetrovali záchranári.

František B. bol kľúčovým svedkom vo viacerých kauzách, ktoré momentálne vyšetruje polícia. Bývalý člen Slovenskej informačnej služby (SIS) s políciou spolupracoval v kauzách ako Judáš či Texasan.

Viac k témam: akcia „Judáš“, samovražda, vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Generálny prokurátor dal preveriť, prečo Františkovi Böhmovi z kauzy Judáš ponechali zbrane © SITA Všetky práva vyhradené.