Gabbardová pre slabé výsledky ukončila svoju prezidentskú kampaň, vo voľbách podporí Bidena

Správy Svet

19.3.2020 (Webnoviny.sk) – Členka americkej Snemovne reprezentantov za Havaj Tulsi Gabbardová vo štvrtok odstúpila z boja o demokratickú nomináciu do novembrových prezidentských volieb. Demokratická kongresmanka zároveň oznámila, že v ňom podporí bývalého viceprezidenta Joea Bidena.

V roku 2016 pritom vo voľbách podporila vermontského senátora Bernieho Sandersa, ktorý už je jediným Bidenovým konkurentom.

Voliči si vybrali Bidena

Gabbardová sa vyjadrila, že výsledky utorkových primárok z Arizony, Floridy a Illinois, kde vyhral Biden, jasne ukázali, že voliči si vybrali jeho, aby sa v súboji o prezidentské kreslo postavil súčasnému republikánskemu šéfovi Bieleho domu Donaldovi Trumpovi.

Slabé výsledky v primárkach

Veteránka z Iraku mala v demokratických primárkach slabé výsledky. Za jej rozhodnutím ukončiť kampaň je aj pandémia nového koronavírusu, proti ktorej podľa nej musí medzinárodné spoločenstvo bojovať spoločne.

Viac o téme: Koronavírus

Viac k témam: demokratické primárky, prezidentské voľby v USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Gabbardová pre slabé výsledky ukončila svoju prezidentskú kampaň, vo voľbách podporí Bidena © SITA Všetky práva vyhradené.