Finančník Kvietik chce na slobodu a tvrdí, že jeho väznenie má politický motív

Slovensko Správy

4.2.2022 (Webnoviny.sk) – Podnikateľ Martin Kvietik, ktorý je jedným z hlavných obvinených v kauze Dobytkár, sa dožaduje prepustenia na slobodu.

Spravodajský portál plus.noviny.sk uvádza, že jeho právnik považuje obvinenia z korupcie a manipulácie reštitučných konaní na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF) za výmysel a hovorí o politickom motíve väznenia svojho klienta.

„Martina Kvietika drží vo väzbe prokurátor z obavy, že po prepustení na slobodu môže opäť využiť silné väzby na štátne inštitúcie a politikov, a pokračovať v obdobnej trestnej činnosti. Takúto konštrukciu obhajca Martina Kvietika považuje za neprípustnú. Okrem toho prokuratúra predpokladá, že sa ešte môžu v prípade identifikovať osoby, ktoré bude potrebné vypočuť,“ píše spomínaný portál.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku bude o žiadosti Martina Kvietika o prepustení z väzby na slobodu rozhodovať v piatok popoludní.

Viac k témam: Akcia „Dobytkár“, Korupcia, Pojednávanie, Väzba
Zdroj: Webnoviny.sk – Finančník Kvietik chce na slobodu a tvrdí, že jeho väznenie má politický motív © SITA Všetky práva vyhradené.