Finančná odmena pre zaočkovaných učiteľov nie je podľa strany Za ľudí dobré riešenie, efekt vidia inde

Slovensko Správy

15.8.2021 (Webnoviny.sk) – Vyplácanie odmien pre zaočkovaných učiteľov nepovažuje strana Za ľudí za dobré riešenie. Vyplýva to z odpovede, ktorú agentúre SITA zaslalo tlačové oddelenie Za ľudí.

Výraznejší efekt má podľa strany posilnenie mobilných očkovacích tímov, ktoré navštevujú aj menšie obce, a možnosť využiť jednodávkovú vakcínu.

Raši hovorí o nevyužitých možnostiach

V danej problematike by sa malo podľa Za ľudí lepšie zamerať na seniorov aj učiteľov, „ktorých často odrádza cesta do vzdialeného očkovacieho centra alebo potreba registrácie vopred“.

„Hlavne v problémových okresoch by mobilné tímy mohli prísť za učiteľmi priamo na pracovisko. Rýchle a jednoduché očkovanie v práci je úspešné aj u iných zamestnávateľov,“ doplnila strana v stanovisku s tým, že aj naďalej podporuje očkovanie a motiváciu pre ľudí k očkovaniu.

Podľa nezaradeného poslanca Národnej rady SR (NR SR) a člena strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Richarda Rašiho vláda doteraz nevyužila všetky možnosti, ako ľudí na očkovanie presvedčiť.

„V čase, keď sa väčšina občanov chcela očkovať, neobjednala vláda vakcíny, teraz platí milióny za bezzubú kampaň, očkovaciu lotériu a sprostredkovateľský bonus. Nie je ale schopná dať občanom ani základnú informáciu, koľko zaočkovaných a nezaočkovaných ochorelo, dostalo sa do nemocníc a koľko je na prístrojoch, respektíve koľko ochoreniu COVID-19 podľahlo,“ uviedol Raši pre agentúru SITA.

Sme rodina tému ešte neriešila

Ani opozičná strana Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) nevidí žiadny dôvod zvýhodňovať kohokoľvek, kto je zaočkovaný pred nezaočkovaným. Agentúre SITA to potvrdil poslanec parlamentu za stranu Martin Beluský.

V hnutí Sme rodina sa o tejto téme plánujú ešte len rozprávať na poslaneckom klube.

Strana Sloboda a solidarita (SaS) 12. augusta vyhlásila, že podporuje zvýhodnenie pre učiteľov očkovaných proti ochoreniu COVID-19. Podľa SaS totiž pre návrat žiakov do škôl potrebuje Slovensko čo najväčšiu mieru zaočkovanosti učiteľov.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Finančná odmena pre zaočkovaných učiteľov nie je podľa strany Za ľudí dobré riešenie, efekt vidia inde © SITA Všetky práva vyhradené.