Fico žiada od Hegera odvolanie Mikulca z funkcie, avizuje aj celoštátnu demonštráciu proti vláde (video)

Slovensko Správy

15.7.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 15. júla 15:09

Predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico požiadal predsedu vlády SR Eduarda Hegera (OĽaNO), aby okamžite odvolal ministra vnútra SR Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie.

Údajný 100-tisícový úplatok

Reagoval tak na nahrávku z rozhovoru medzi bývalým riaditeľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislavom Zurianom a bývalým šéfom finančnej správy a stíhaným Františkom Imreczem, ktorú zverejnil týždenník Plus 7 dní.

V nej sa údajne rozprávali o 100-tisícovom úplatku pre Romana Mikulca, keď pracoval na Vojenskom spravodajstve.

Demonštrácia proti vláde

Na tlačovej besede tiež Fico uviedol, že jeho strana bude na 1. septembra avizovať celoštátnu demonštráciu proti vláde. „Na čo máme čakať, keď už využijeme všetky právne prostriedky, chodíme na tlačové konferencie, podávame návrhy zákonov, chodíme do parlamentu a oni sa jednoducho smejú, lebo sa správajú ako také slony v porceláne,“ skonštatoval Fico.

Narážal pritom na obvinenia z korupcie voči ministrovi vnútra Mikulcovi  či na situáciu okolo rozhodnutia ústavného súdu k vyhláške Úradu verejného zdravotníctva SR o režime na hraniciach. Fico ďalej dodal, že v piatok 16. júla plánujú podať trestné oznámenie na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) v súvislosti s nákupom antigénových testov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: minister vnútra SR, odvolanie z funkcie, predseda strany Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico žiada od Hegera odvolanie Mikulca z funkcie, avizuje aj celoštátnu demonštráciu proti vláde (video) © SITA Všetky práva vyhradené.