Fico pred novinárov neprišiel, Pellegrini odpovedal aj na otázku o „kacírskej myšlienke“

Slovensko Správy

1.3.2020 (Webnoviny.sk) – Blahoželám víťazovi volieb a urobím tak aj osobne v nedeľu v niektorej z televíznych diskusií. Odkázal premiér a volebný líder Smeru – sociálnej demokracie (Smeru-SD) Peter Pellegrini šéfovi hnutia Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Igorovi Matovičovi.

„Marketing je len cesta k moci, ale dôležité je tú funkciu (premiéra, pozn. SITA) zvládnuť,“ komentoval Pellegrini, že Matovič bude zrejme novým predsedom vlády. Podľa volebného lídra Smeru-SD Matovič sa nezmenil „z večera do rána“, a preto bude Smer-SD zaujímať, ako zvládne premiérsku funkciu.

Online (minúta po minúte): Parlamentné voľby 2020 na Slovensku

„Nikdy nehovor nikdy,“ reagoval Pellegrini na otázku agentúry SITA, čo hovorí na „kacírsku myšlienku“, že by budúce povolebné rozhovory mohli vyústiť do prípadnej spolupráce hnutia OĽaNO a Smeru-SD. „Túto otázku dajte najprv Igorovi Matovičovi,“ pokračoval Pellegrini s tým, že by išlo o „koalíciu zmierenia“. Pellegrini tiež naznačil, že môže byť otázne, či nebude premiérom žena, ktorú vytiahne Matovič „z klobúka“.

Na tlačovej konferencií Smeru-SD boli opäť prítomní len podpredsedovia. Šéf strany Robert Fico chýbal. „Netrápte sa, všetko je v poriadku,“ reagoval Pellegrini na otázku, či je Fico v centrále.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Parlamentné voľby 2020 na Slovensku (fotografie)

Parlamentné voľby 2020 na Slovensku

Všetky správy
Online (minúta po minúte) z priebehu volieb
Kandidátky a kandidáti
Kompletné výsledky
Zvolení poslanci
Preferenčné hlasy

Viac k témam: Parlamentné voľby do NRSR na Slovensku 2020
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico pred novinárov neprišiel, Pellegrini odpovedal aj na otázku o „kacírskej myšlienke“ © SITA Všetky práva vyhradené.