Fico považuje videonahrávky z chaty za nezákonné, o vyjadrenie žiada aj prezidentku Čaputovú (video)

Slovensko Správy

2.11.2021 (Webnoviny.sk) – Predseda opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico žiada prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby sa vyjadrila k monitorovaniu poľovníckej chaty, na ktorej vznikli nahrávky zachytávajúce stretnutia členov jeho strany s advokátmi osôb obvinených v známych kauzách. Fico to povedal na utorkovej tlačovej konferencii a tiež uviedol, že nahrávky považuje za nezákonné.

Podľa predsedu Smeru-SD boli zverejnené napriek tomu, že policajný vyšetrovateľ 18. októbra písomne informoval prokurátora, že na základe vypočutia nahrávok nemá žiadne informácie, ktoré by ho oprávňovali vzniesť obvinenie voči konkrétnej osobe alebo potvrdzovali spáchanie trestného činu pytliactva, ktorý mal byť dôvodom na začatie odpočúvania.

Fico preto od prezidentky žiada verejné vyjadrenie k úniku informácií z vyšetrovacieho spisu a k údajnému sledovaniu opozície. Agentúra SITA požiada o stanovisko aj Kanceláriu prezidentky SR.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Predseda strany Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico považuje videonahrávky z chaty za nezákonné, o vyjadrenie žiada aj prezidentku Čaputovú (video) © SITA Všetky práva vyhradené.