Exšéfa Trumpovej kampane náhle hospitalizovali, Manafort si odpykáva sedemročné väzenie

Správy Svet

18.12.2019 (Webnoviny.sk) – Paula Manaforta, bývalého šéfa prezidentskej kampane Donalda Trumpa, ktorý si odpykáva trest vyše sedemročného väzenia, museli náhle hospitalizovať. Z federálnej väznice v Pensylvánii ho previezli do nemocnice už minulý týždeň po tom, ako mu prišlo zle od srdca.

S odvolaním sa na dva rôzne zdroje, ktoré si priali zostať v anonymite, o tom v utorok informovala tlačová agentúra The Associated Press (AP). Samotná väznica aj Federálny úrad pre väznice odmietli túto informáciu komentovať, čo odôvodnili potrebou zachovať väzňove súkromie a tiež bezpečnostnými dôvodmi.

Manafort bol prvým odsúdeným bývalým vysokopostaveným americkým predstaviteľom v súvislosti s vyšetrovaním tímu Roberta Muellera vo veci údajného ruského zasahovania do kampane pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2016, v ktorých Trump nakoniec zvíťazil.

Časť trestu dostal za daňové a bankové podvody a za podplácanie predstaviteľov a spoločností na Ukrajine, ďalšiu časť za to, že bol podľa súdu súčasťou konšpirácie proti Spojeným štátom.

Zdroj: Webnoviny.sk – Exšéfa Trumpovej kampane náhle hospitalizovali, Manafort si odpykáva sedemročné väzenie © SITA Všetky práva vyhradené.