Europarlament bude rokovať o návrhu rezolúcie, ktorá odsudzuje zločiny z nenávisti voči LGBTI+

Správy Svet

18.10.2022 (Webnoviny.sk) – Európsky parlament bude tento týždeň rokovať o návrhu rezolúcie, ktorá odsudzuje zločiny z nenávisti voči LGBTI+ ľuďom v Európe. Je reakciou na teroristický útok na LGBTI+ ľudí v Bratislave.

Streľba na Zámockej ulici v Bratislave

Návrh podpredsedu europarlamentu Michala Šimečku (Progresívne Slovensko) na zmenu programu schôdze podporilo 325 z 367 hlasujúcich poslancov a poslankýň.

„Slovenská polícia prekvalifikovala tento hrozný čin na obzvlášť závažný zločin teroristického útoku a pokiaľ viem, je to prvý teroristický čin proti LGBTI+ ľuďom v Európskej únii. Európsky parlament by mal vyslať jasný signál solidarity a toho, že stojí za ľudskými právami všetkých ľudí,“ uviedol v pléne Šimečka.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na Zámockej ulici v Bratislave (fotografie)

V Európskej únii by sa podľa neho nemal nikto nemal cítiť ohrozený alebo mať menej práv iba pre svoju identitu či sexuálnu orientáciu. Rozprava v pléne za účasti zástupcov Európskej komisie a Európskej rady bude v utorok podvečer v Štrasburgu. O uznesení sa bude hlasovať vo štvrtok.

Viac k témam: LGBTQI+, Streľba na Zámockej ulici v Bratislave
Zdroj: Webnoviny.sk – Europarlament bude rokovať o návrhu rezolúcie, ktorá odsudzuje zločiny z nenávisti voči LGBTI+ © SITA Všetky práva vyhradené.