Drogových dílerov chytila polícia priamo pri čine, materiál putoval na expertízu

Slovensko Správy

29.3.2021 (Webnoviny.sk) – Policajti v Bratislave zadržali drogových dílerov priamo pri čine. Ako informuje bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti, 44-ročný Dušan L. si údajne zaobstarával omamné a psychotropné látky od 19-ročného Pavla D.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave II vzniesol obom mužom obvinenie pre trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Stretli sa na benzínke

„Dňa 23. marca obvinený Dušan telefonicky kontaktoval obvineného Pavla s požiadavkou zadováženia drog. Následne sa dohodli na stretnutí pri čerpacej stanici na Hradskej ulici v Bratislave,“ uviedla polícia.

Dušan nastúpil do vozidla k Pavlovi a spolu sa presunuli na parkovisko, kde prišlo k výmene finančnej sumy za drogy.

Pri výmene zasiahla polícia

„V momente ich výmeny zasiahla polícia, ktorá oboch mužov zadržala. Zaistený materiál bol zaslaný Kriminalistickému a exertíznemu ústavu PZ, ktorý potvrdil, že v materiáli je prítomný metamfetamín s prímesou metylsulfonylmetánu a toto množstvo zodpovedá minimálne 44 bežným jednotlivým dávkam drogy,“ doplnila polícia.

Podľa polície Dušan drogy prechovával vo svojej izbe na Hradskej ulici a následne ich predával konečným užívateľom. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí 19-ročnému Pavlovi D. a 44-ročnému Dušanovi L. trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet k podaniu návrhu na väzobné stíhanie obvineného Dušana.

Viac k témam: drogoví díleri, drogy, zatknutie
Zdroj: Webnoviny.sk – Drogových dílerov chytila polícia priamo pri čine, materiál putoval na expertízu © SITA Všetky práva vyhradené.