Do Česka dorazila kokaínová zásielka uložená v banánoch, kontraband odhalil zamestnanci supermarketu

Správy Svet

11.6.2022 (Webnoviny.sk) – Rekordné množstvo kokaínu odhalili v dodávke banánov pre supermarkety v Českej republike. Polícia krajiny v piatok informovala, že 840 kilogramov drogy našli v kartónových krabiciach s banánmi zamestnanci supermarketov v mestách Jičín a Rychnov nad Kněžnou.

Policajti prehľadávajú iné predajne v Česku, do ktorých smerovali banány z rovnakej zásielky. Polícia uviedla, že spolupracuje s kolegami z iných štátov.

Šéf českej Národnej protidrogovej centrály Jakub Frydrych pre Český rozhlas povedal, že kokaín pravdepodobne pochádza zo Strednej Ameriky. Hodnotu objavených drog na čiernom trhu v Českej republike odhadujú na viac ako 2 miliardy českých korún.

Podobný prípad bol v Česku v roku 2015, keď v pražskom supermarkete našli viac ako 100 kilogramov kokaínu. V roku 1999 česká polícia zhabala 117 kilogramov kokaínu, ktorý bol medzi sušeným ovocím v sklade severne od Prahy.

‼️Kriminalisté na všech doposud zkontrolovaných místech zajistili 840 kg kokainu. V koncové distribuci, při ceně 3 tisíce za gram, by tato zásilka vydělala prodejcům více než 2 miliardy korun.‼️#policiepp https://t.co/KcNrctHxEi
— Policie ČR (@PolicieCZ) June 10, 2022

Viac k témam: Drogy, Kokaín
Zdroj: Webnoviny.sk – Do Česka dorazila kokaínová zásielka uložená v banánoch, kontraband odhalil zamestnanci supermarketu © SITA Všetky práva vyhradené.