Desiatky migrantov sa do Európy nedoplavili, lodi dochádzalo palivo a prevrátila sa

Správy Svet

5.12.2019 (Webnoviny.sk) – Najmenej 58 ľudí zomrelo po tom, čo sa v Atlantickom oceáne pri pobreží Mauritánie prevrátila loď s desiatkami migrantov. Informovala o tom Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) s tým, že 83 osobám sa podarilo doplávať na breh. Je to jeden z najtragickejších incidentov, ktoré sa tento rok stali migrantom na ceste do Európy.

Podľa IOM bolo na lodi najmenej 150 ľudí. Plavidlo sa približovalo k Mauritánii, no dochádzalo mu palivo. Preživším pomohli mauritánske úrady v meste Nouadhibou na severe krajiny. Neuvedený počet zranených skončil v meste v nemocnici. Podľa osôb, ktoré incident prežili, loď vyplávala 27. novembra z Gambie. Boli na nej aj ženy a deti.

Úrady v Gambii sa na margo incidentu zatiaľ nevyjadrili. Z malej západoafrickej krajiny odchádza mnoho ľudí v nádeji, že sa dostane do Európy. V rokoch 2014 – 2018 podľa IOM prišlo do Európy viac ako 35-tisíc Gambijčanov.

Viac k témam: atlantický oceán, migranti, utečenecká kríza
Zdroj: Webnoviny.sk – Desiatky migrantov sa do Európy nedoplavili, lodi dochádzalo palivo a prevrátila sa © SITA Všetky práva vyhradené.