Delta variant koronavírusu spôsobí prudký rast počtu nákaz, upozornil na to Inštitút Roberta Kocha

Správy Svet

6.7.2021 (Webnoviny.sk) – Nemecko by sa malo snažiť proti koronavírusu zaočkovať 85 percent populácie vo veku 12 až 59 rokov a 90 percent obyvateľstva vo veku nad 60 rokov, aby predišlo tomu, že delta variant vírusu spôsobí prudký rast počtu nákaz na jeseň a počas zimy. Upozornil na to Inštitút Roberta Kocha, ktorý v krajine zodpovedá za kontrolu a prevenciu chorôb.

Viac o téme: Koronavírus

Správa inštitútu je založená na matematickom modelovaní a na zisteniach z prieskumu. Inštitút ju zverejnil v čase, keď je počet infekcií v krajine na najnižšej úrovni za niekoľko mesiacov.

Viac o téme: Koronavírus COVID-19 v Nemecku

V pondelok Inštitút Roberta Kocha informoval, že v uplynulom týždni bolo v Nemecku päť nových infekcií na 100-tisíc obyvateľov. Zdravotníci však predpokladajú, že viac ako polovicu nových nákaz tvorí infekčnejší delta variant vírusu.

Podľa správy inštitútu, ak cielenú úroveň vakcinácie dosiahnu dostatočne včas, tak „štvrtá vlna pandémie počas nadchádzajúcej jesene a zimy bude nepravdepodobná“ za predpokladu, že ľudia zároveň budú dodržiavať základné hygienické opatrenia a obmedzia kontakty v prípade zvýšenia počtu infekcií.

V Nemecku doteraz aspoň jednou dávkou vakcíny proti koronavírusu zaočkovali 56,5 percenta celej populácie. Úplne je zaočkovaných 38,9 percenta obyvateľov krajiny.

Viac k témam: Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Nemecku, očkovanie proti koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Delta variant koronavírusu spôsobí prudký rast počtu nákaz, upozornil na to Inštitút Roberta Kocha © SITA Všetky práva vyhradené.