Dánska premiérka opäť ukázala, že je oddaná svojej práci. Pre summit EÚ odložila svoju svadbu

Správy Svet

26.6.2020 (Webnoviny.sk) – Dánska premiérka Mette Frederiksenová odložila svoju svadbu naplánovanú na júl. Dôvodom je summit Európskej únie o budúcom rozpočte európskeho bloku. “Stretnutie (Európskej) rady v Bruseli sa uskutoční v júlovú sobotu, na ktorú sme plánovali svadbu. Dokelu. Musím však robiť svoju prácu a postarať sa o dánske záujmy. Takže musíme opäť zmeniť plány,“ napísala premiérka na svojom účte na Instagrame.

Sobáš pritom odkladá už druhý raz. Minulý rok tak spravila z dôvodu parlamentných volieb 5. júna, po ktorých jej sociálni demokrati sformovali menšinovú vládu jednej strany.

Frederiksenová a jej snúbenec Bo Tengberg sa stretli v roku 2014 a zásnuby nasledovali v roku 2017, uviedol dánsky denník Ekstra Bladet.

Po viacerých virtuálnych schôdzkach naplánovala Európska únia fyzické stretnutie členov Európskej rady na 17. a 18. júla. Témou diskusie bude okrem iného nový dlhodobý rozpočet európskej dvadsaťsedmičky.

Viac k témam: sobáš, summit Európskej únie, svadba
Zdroj: Webnoviny.sk – Dánska premiérka opäť ukázala, že je oddaná svojej práci. Pre summit EÚ odložila svoju svadbu © SITA Všetky práva vyhradené.