Cyperčanov v noci zobudili silné záchvevy zeme, zemetrasenie pocítilo aj pobrežie Turecka

Správy Svet

11.1.2022 (Webnoviny.sk) – Zemetrasenie s predbežným magnitúdom 6,1 zasiahlo ostrovnú krajinu Cyprus, pričom ho pocítili aj v ďalších oblastiach regiónu východného Stredomoria. Informoval o tom v utorok cyperský úrad pre geologický prieskum. Zatiaľ neboli hlásené nijaké škody alebo zranenia.

Záchvevy zeme zobudili ľudí

Silné otrasy nastali o 3:08 miestneho času s epicentrom vo vzdialenosti 50 kilometrov od západného pobrežia krajiny v hĺbke 25 kilometrov. Neskôr nasledovalo niekoľko následných otrasov.

Záchvevy zeme prebudili niektorých ľudí, hlavne v okrese Pafos na západe krajiny, kde ich pocítili najviac. Cyperská polícia pre štátnu vysielaciu spoločnosť CyBC uviedla, že vyslala dodatočné hliadky, ale nehlásili nijaké škody.

Otrasy pocítili aj v Turecku

Otrasy zeme pocítili aj mnohí obyvatelia stredomorského pobrežia susedného Turecka. Ani z tejto krajiny však neprišli nijaké správy o obetiach alebo škodách. Turecká tlačová agentúra DHA informovala, že v niektorých okresoch v provincii Antalya na juhu krajiny otrasy vyhnali ľudí z ich domovov do ulíc.

Viac k témam: Zemetrasenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Cyperčanov v noci zobudili silné záchvevy zeme, zemetrasenie pocítilo aj pobrežie Turecka © SITA Všetky práva vyhradené.