COVID automat na Slovensku čaká ďalšia zmena, poteší najmä zaočkovaných proti koronavírusu (video)

Slovensko Správy

10.8.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 10. augusta 13:07

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský prinesie na utorkové rokovanie vlády tretiu aktualizáciu COVID automatu. Ako uviedol na stretnutí s novinármi, prípadné námietky koaličných partnerov by sa dali riešiť vyhláškami Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Viac o téme: Koronavírus

Išlo by napríklad o miesta, kde bude povinné nosenie respirátorov, či ako budú riešení ľudia, ktorí sa nemôžu očkovať. Šéf rezortu zdravotníctva konštatoval, že sa v tejto súvislosti už stretol s hlavným hygienikom SR Jánom Mikasom.

O podobe nového COVID automatu by mala v utorok večer rozhodnúť vláda, ÚVZ bude následne pripravovať vyhlášky. „Verím, že tam veľa zmien nebude,“ povedal minister.

Vznikne pracovná skupina

Lengvarský zároveň uviedol, že zriadi pracovnú skupinu, ktorá sa bude zaoberať vakcináciou. Riešiť bude to, kedy začať preočkovávať, koho, akými vakcínami a aké sú možné kombinácie vakcín.

Minister podotkol, že na európsky trh prichádzajú nové vakcíny, tieto firmy informujú o tom, aká lehota ochrany ich očkovacích látok je dostatočná. „Tieto pokyny budeme rešpektovať,“ podotkol šéf rezortu na stretnutí s novinármi.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: COVID automat, COVID-19, hlavný hygienik SR, Koronavírus, minister zdravotníctva SR
Zdroj: Webnoviny.sk – COVID automat na Slovensku čaká ďalšia zmena, poteší najmä zaočkovaných proti koronavírusu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.