Colníci zhabali desiatky falzifikátov voňaviek. Muž tvrdil, že je študent a kúpil si ich z internetu

Slovensko Správy

17.2.2020 (Webnoviny.sk) – Sedemdesiatdva voňaviek, ktoré vykazovali znaky falzifikátov, zaistili príslušníci finančnej správy u obchodníka z Poľska, predával ich v stánku pri ceste I/11 neďaleko Žiliny. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková.

„Príslušníci finančnej správy si pri motoreste na hlavnom ťahu do Čiech a Poľska všimli podozrivý tovar, ktorý v šiatri predával muž poľskej národnosti. Medzi viacerými druhmi ponúkaných výrobkov mal aj parfumy a toaletné vody svetoznámych značiek. Tie sa už podľa prvotných znakov javili ako napodobneniny. Predajca nemal živnostenské oprávnenie ani nadobúdacie doklady o tovare. Kontrolujúcej hliadke uviedol, že je študentom a tieto veci si zadovážil z internetovej stránky,“ uviedla k prípadu Chríbiková.

Ako dodala hovorkyňa colného úradu, pre podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva zaistili príslušníci finančnej správy u obchodníka 72 kusov voňaviek, ktoré pribudli do skladu zadržaného tovaru k športovej a detskej obuvi, rôznym druhom stavebníc, kociek ako aj tovaru pre domácich miláčikov.

Podľa Chríbikovej od začiatku roka zasahovali príslušníci žilinského colného úradu pre podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva jedenásťkrát. Agentúru SITA o správe informovala hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková.

Viac k témam: colná správa, falzifikát
Zdroj: Webnoviny.sk – Colníci zhabali desiatky falzifikátov voňaviek. Muž tvrdil, že je študent a kúpil si ich z internetu © SITA Všetky práva vyhradené.