Členovia úradníckej vlády neboli podľa Sólymosa vybratí na základe národnosti, ale odbornosti

Slovensko Správy

12.5.2023 (SITA.sk) – Členovia vlády neboli na posty vybratí na základe svojej národnosti, ale odbornosti. Ako ďalej v tlačovej správe informoval predseda republikovej rady Aliancie László Sólymos, odkedy je známe meno úradníckeho predsedu vlády, mnohí zdôraznili jeho národnostnú príslušnosť a hádali aj počet maďarských ministrov budúceho kabinetu.

Zostavenie štátneho rozpočtu

Na základe zverejneného zoznamu nominantov prezidentkou Zuzanou Čaputovou budú dvaja. Dodal, že od úradníckej vlády očakáva odbornosť a zostavenie zodpovedného štátneho rozpočtu.

Podľa Sólymosa by mal budúci premiér Ľudovít Ódor predstaviť štátny rozpočet ešte pred predčasnými parlamentnými voľbami vzhľadom na politickú situáciu a termín volieb.

Celková atmosféra v spoločnosti nebude závisieť len od komunikačných zručností Ódora a členov jeho tímu. Náladu ľudí značne ovplyvňuje aj kampaňová rétorika predsedov a členov parlamentných strán, ktorí majú veľký mediálny priestor,“ tvrdí Sólymos.

Nestranný odborník

Ako bývalý minister životného prostredia si myslí, že Milan Chrenko preberá tento rezort v hlbokom chaose, no zároveň si myslí, že novú výzvu zvládne.

„Ide o stopercentného nestranného odborníka a zdecimované ministerstvo zastabilizuje. Milan bol počas mojich štyroch rokov na ministerstve veľkým prínosom a vždy som sa vedel na neho spoľahnúť,“ uviedol Sólymos na sociálnej sieti.

Viac k témam: maďarská národnosť, Minister životného prostredia, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – Členovia úradníckej vlády neboli podľa Sólymosa vybratí na základe národnosti, ale odbornosti © SITA Všetky práva vyhradené.