Chystáte sa vycestovať na Srí Lanku? Krajinou zmieta ekonomická kríza a turisti môžu pocítiť komplikácie

Správy Svet

14.5.2022 (Webnoviny.sk) – Zastupiteľský úrad Slovenskej republiky v indickom Dillí upozorňuje cestujúcich zo Slovenska na možné komplikácie súvisiace s pobytom na Srí Lanke. Ostrovnou krajinou zmieta ekonomická kríza a v dôsledku toho boli masívne protesty na viacerých miestach krajiny.

Zákaz vychádzania

Tamojšie úrady preto v pondelok 9. mája s platnosťou až do dovolania zaviedli v krajine zákaz vychádzania. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR) o tom informovalo na svojej webovej stránke.

„Štátne orgány Srí Lanky informujú na svojich internetových stránkach, že prijímajú opatrenia, aby možné protesty neovplyvnili turistické miesta a turisti mohli využiť zakúpené vstupné lístky na miesta kultúrnej hodnoty ako Sigiriya, Polonnaruwa, Anuradhapura alebo Chrám zuba. Národné parky taktiež zostávajú otvorené pre medzinárodných turistov,“ spresnilo MZVEZ SR.

Možné problémy so zásobovaním

Ekonomická kríza môže podľa rezortu spôsobovať problémy so zásobovaním, čo má za následok nedostatok liekov, palív, elektriny a dokonca aj potravín.

„V supermarketoch, na čerpacích staniciach a v lekárňach môžu byť čakacie rady. Miestne úrady môžu obmedziť prísun elektriny, čo vedie k jej častým výpadkom,“ upozorňuje MZVEZ SR. Zastupiteľský úrad v Dillí vyzýva Slovákov, aby sa riadili pokynmi miestnych úradov a neporušovali ich nariadenia. Zastupiteľský úrad v Dillí je v prípade núdze možné kontaktovať na telefónnom čísle +919 818 799 477.

Viac k témam: Cestovanie, Ekonomická kríza
Zdroj: Webnoviny.sk – Chystáte sa vycestovať na Srí Lanku? Krajinou zmieta ekonomická kríza a turisti môžu pocítiť komplikácie © SITA Všetky práva vyhradené.