Chorvátsko zvažuje uzavrieť hranice s niektorými krajinami, počet nakazených koronavírusom opäť stúpa

Správy Svet

24.6.2020 (Webnoviny.sk) – Chorvátsko zvažuje opätovné čiastočné uzavretie hraníc pre obyvateľov viacerých balkánskych krajín po tom, ako zaznamenali nárast nových prípadov nákazy koronavírusom.

Zvažujú prísne hraničné kontroly

Krízový štáb rozhodne, či znovu zavedie prísnejšie hraničné kontroly a možno aj povinnú 14-dňovú karanténu pre ľudí prichádzajúcich zo Srbska, Bosny a Hercegoviny, Kosova, Čiernej Hory a Severného Macedónska.

Viac o téme: Koronavírus

Chorvátsko v utorok potvrdilo ďalších 30 prípadov nákazy novým koronavírusom, vrátane asi tucta medzi mníškami z kláštora v centrálnom regióne. Krajina dosiaľ registruje 2366 prípadov ochorenia COVID-19 a 107 úmrtí.

Pribúdajú nové prípady

Srbsko, Bosna a Hercegovina a ďalšie balkánske krajiny hlásia denne desiatky nových prípadov, pričom ich nárast zaznamenali po tom, ako uvoľnili opatrenia proti šíreniu vírusu.

Koronavírus sa pritom rozšíril aj medzi účastníkmi exhibičného tenisového turnaja, ktorý v chorvátskom Zadare organizoval Srb Novak Djokovič.

Viac k témam: COVID-19, karanténa, Koronavírus, štátne hranice
Zdroj: Webnoviny.sk – Chorvátsko zvažuje uzavrieť hranice s niektorými krajinami, počet nakazených koronavírusom opäť stúpa © SITA Všetky práva vyhradené.