Chátrajúca budova v Poprade ohrozuje okoloidúcich, pozemok patrí ministerstvu vnútra

Slovensko Správy

1.1.2021 (Webnoviny.sk) –
Chátrajúca budova v mestskej časti Popradu – Matejovciach ohrozuje okoloidúcich. Je v tak zlom stave, že z nej odpadávajú kusy muriva a omietky. Samospráva, ktorá o tom informuje na svojej webstránke, je bezradná. „Pozemok patrí ministerstvu vnútra, samotná stavba má dvoch majiteľov, ktorí sú ale nezvestní,“ informuje radnica s tým, že mesto môže budovu len monitorovať.
Problém sa usiluje vyriešiť už deväť rokov. Stavebný úrad musel ešte v roku 2013 zabezpečiť odstránenie časti stavby, keďže nestabilný komín na budove začal byť veľmi nebezpečný. Odstránenie tejto časti stálo mesto 15-tisíc eur. Tieto finančné prostriedky mesto žiadalo od štátu, no dodnes mu financie neboli preplatené. Po nedávnej obhliadke mesto zistilo, že došlo k ďalšej deštrukcii a domu tak hrozí zrútenie.
Podľa vyjadrenia Ministerstva vnútra musí rezort postupovať podľa zákona o správe majetku štátu. Pozemok bude najprv ponúknutý obom spoluvlastníkom objektu. Ak nezareagujú, ponúknu ho rozpočtovým a príspevkovým organizáciám. V prípade ich nezáujmu bude vyhlásená elektronická aukcia, čo však mesto Poprad odmieta.

Viac k témam: budova, zrútená budova
Zdroj: Webnoviny.sk – Chátrajúca budova v Poprade ohrozuje okoloidúcich, pozemok patrí ministerstvu vnútra © SITA Všetky práva vyhradené.